Min lejlighed er hjemsøgt

Jeg er flyttet i ny lejlighed for nylig. Det er vildt lækkert. Jeg er rykket fra 48 til 89 kvm. og selvom det måske ikke lyder som en KÆMPE opgradering, så føles det lidt som at flytte fra et en-mands-telt i baghaven til det hvide hus i Washington.
Det er virkelig dejligt!

Men! Ja, der er jo altid et men…. Det viser sig så, at den tidligere lejer, var en 91-årig gammel kvinde.
En kvinde som endte sine dage, i lige præcis min nye lejlighed. Hun tog sin sidste udånding lige der, hvor jeg bor.

Og nu er jeg af natur meget skeptisk. Som i, meeeeeget skeptisk.
Så da min kæreste lidt i sjov prikkede til mig og spurgte, om vi så ville flytte ind i en hjemsøgt lejlighed, så grinte jeg bare og tænkte ikke mere over det.

– Men så i nat…. Var der pludselig noget der væltede. Jeg ved stadig ikke hvad. For jeg kunne ikke se noget, da jeg listede ind i stuen for at kigge. Måske hun er et renligt spøgelse der lige rydder op efter sig selv, når hun kommer til at vælte glas på gulvet.
Jeg kunne i hvert fald ikke få øje på noget.

Så nu har jeg siddet og læst lidt op på spøgelser, genfærd, ånder eller hvad du har lyst til at kalde dem.

Og det viser sig, at den slags overnaturlige væsner, ofte går igen, fordi de ikke er blevet færdige med livet. Der er noget de ikke fik afsluttet mens de levede, der er noget ufærdigt. Noget de ikke nåede.

– Det kan være stort som småt…. Måske hun aldrig rigtig blev den mor til hendes børn som hun gerne ville, måske hendes karriere aldrig nåede de højder hun drømte om, måske hun aldrig fik rejst og set verden…. Eller måske hun bare ikke nåede at få gjort sin soduko eller krydsogtværs færdig, og derfor vandrer hvileløst rundt på mine parketgulve nu, ude af stand til at finde evig ro i efterlivet, før hun har fundet ordet i 3. linje på tværs, på 8 bogstaver som starter med T og slutter på R.

Jeg ved jo ikke rigtigt noget om den her kvinde. Om hun brugte sin fritid på at spille banko med de andre pensionister, eller om hun besøgte den lokale swingerklub for at få en tur i en sexgynge.

Så nu er spørgsmålet om jeg skal have en spåkone eller clairvoyant ud, eller om jeg måske bare skal prøve den billige løsning og ligge en kuglepen og en krydsogtværs frem til hende på sofabordet, og så håbe på, at hun får løst den i løbet af natten, så både hun og jeg kan få ro.
– Og så kan jeg vel sende den færdige krydsogtværs ind og være med i konkurrencen om en flad 50’er. Kan man ikke stadig det?

Ærligt talt, så er jeg lidt træt af det. Det var der ikke nogen der fortalte mig, da jeg var ude og se på lejligheden.
Der er stor altan, plads til opvaskemaskine og nypudsede gulve fik jeg at vide, men der var ingen der lige ville nævne, at der oveni huslejen også følger en 91-årig, nu afdød og gennemsigtig kvinde med.

Ja, så det er jeg lidt irriteret over. Det er træls at blive vækket midt om natten, fordi der et hvidt lagen af et spøgelser som synes det er et godt tidspunkt at rasle med kæder og synge opera Uuuuuuuh….

Men ellers er det en fed lejlighed!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s