Ny i job

Jeg var ude og handle ind til aftensmaden den anden dag, hvor jeg desværre blev vidne til, hvad der unægteligt må have været en traumatiserende oplevelse for en stakkels Rema 1000 ungarbejder, som blev svinet til af en kunde, hvis havelampe åbenbart var gået i stykker. Noget i den stil i hvert fald. Det var svært at udlede noget af alle de skældsord, som den stakkels unge fyr måtte ligge øre til.

Sådan er service branchen nok desværre bare. For der vil altid være de personer, som har fået det forkerte ben ud af sengen, og som ikke har kunne læse i avisen til morgenkaffen, fordi den kom for sent, hvilket de også selv gjorde efterfølgende på arbejdet, fordi cyklen var punkteret, og så lige præcis dagen efter favoritholdet Liverpool tabte til rivalerne.
De fleste ville nok tæve lidt på puden derhjemme for at komme ud med frustrationerne, men der er også dem, der venter, dem der gemmer deres vrede, til de står på en Circle K, hvor en stresset medarbejder putter remoulade i stedet for ketchup i brødet på din franske hotdog.

Men jeg har løsningen. Løsningen til dig, som er i servicebranchen, og som gerne vil undgå de daglige møgfald fra rasende kunder.

Løsningen er “Ny i job” badgen. Da jeg arbejde i Bilkas frugt og grønt afdeling for efterhånden mange år siden, fik jeg udleveret en fin lille badge, hvorpå der stod “Ny i job”, så alle kunne se, at jeg stadig to mine spæde skridt på arbejdspladsen. Det betyder, at folk helt automatisk bliver mere tolerante, for “Når ja, han er jo ny i job. Så pyt med, at han ikke kan kende forskel på en et æble og en vandmelon, han lærer det jo nok…..”

Det er genialt! Pyt med, om du er et par år fra at fejre 25 års jubilæum på jobbet hvor du sælger analdildoer, det ved kunderne jo ikke, så bare på med en badge.

Jeg gik selv med min på arbejdet aaaalt for længe, fordi det gav mig lang snor fra kunderne. Jeg kunne stå og snakke fransk til dem, når de spurgte hvor vi har Samsø kartofler henne, og de ville stadig bare smile. Jeg kunne stå og jonglere med brændende vandmeloner midt i grønt afdelingen, jeg kunne pisse i icebergsalaten, og folk ville stadig ikke blive sure. Jeg var jo ny i job.

Brug det meget gerne. Det er genialt!

Det kommer dog lidt an på i hvilken branche du befinder dig. Er du pilot der skal fragte halvanden hundrede feriegæster til Mallorca, gør det ikke meget for stemningen, hvis du står og tager imod dem med et stort “Ny i job” skilt på brystkassen.

Men ellers… Genialt!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s