Skal have nyt vægpynt til stuen

Kæresten og jeg er netop flyttet sammen. Hun rykkede ind i min lejlighed, og det betød et farvel til mange af mine elskede ting, blandt andet min Jimi Hendrix-plakat. Senere i dag skal vi sammen på jagt efter plakatens afløser. 

Langt de fleste, der har prøvet at flytte sammen med en kæreste, kan nikke genkendende til, at man i samme forbindelse må tage afsked med en række elskede ejendele. Særligt fyrene har ry for at blive påtvunget at skille sig af med mange af deres ting.

På en måde forstår jeg godt, at man ikke får lov at beholde alle sine ting. Man skal jo finde et kompromis, hvor begge føler sig hjemme i det, som nu er et fælles hjem. Dog synes jeg, at der er en tendens til, at kvinderne kommer til at styre for meget, og at det er meget, meget begrænset, hvor meget af fælleshjemmets indbo der har affektionsværdi for manden i forholdet.

Jeg er nok også lidt biased, fordi jeg netop selv har været vidne til en decideret massakre af mange af mine elskede ejendele. Spisebordet og sengen er det eneste, som jeg har fået lov at beholde. Alt andet er røget ud og erstattet med hendes ejendele. 

Selv min elskede Jimi Hendrix-plakat måtte jeg give afkald på, og det gjorde altså ret så ondt. Han har fra barns ben været et kæmpe idol for mig, så den havde virkelig noget affektionsværdi for mig. Hver eneste gang jeg kiggede på den plakat, blev jeg bevidst om rigtig mange ting om livet. Jeg blev bevidst om, at der var noget at stile efter, noget at leve for, og hvordan verdens bedste guitarist, der nogensinde har levet, så ud. 

Men… 

Jeg elsker hende jo, og jeg vil rigtig gerne have, at det bliver en god oplevelse at flytte sammen. Derfor gav jeg mig. Jeg gav mig dog ikke på en måde, så hun fik carte blanches til at hænge hvad som helst på væggen i stedet for.

Det er nemlig blevet aftalt, at vi sammen tager ud og kigger på Hendrix’ afløser. Det bliver spændende, om det ender i et heftigt skænderi, eller om det faktisk bliver en øjenåbner, der gør os bevidste om, at vi deler smag, når det kommer til vægpynt. Håber lidt på det sidste. Vil som sagt gerne have sammenflytningsprocessen til at køre så smooth som overhovedet muligt, så ingen af os kommer i tvivl om, hvorvidt det nu også er det rette, for det er sgu en ret stor ting sådan at flytte sammen.

Nå… Nu kigger Laura utålmodigt på mig. Må hellere få gjort mig klar, så vi kan komme ud og finde noget flot vægpynt, som både hun og jeg begejstres for. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s