Den rigtige sengerand gør underværker for babys søvn

Fordelene ved en god nats søvn kan ikke underkendes – det er en afgørende faktor for dit daglige virke, at du står udhvilet op af sengen om morgen. Det gør sig gældende for voksne og i endnu højere grad for børn som stadig bruger nattesøvnen til at udvikle sig mentalt. Derfor bør du som forældre gøre dit bedste for, at dit barn får rigeligt med søvn i det daglige – både om natten og om dagen i form af lure.

Som de fleste forældre nok kan skrive under på, så er det dog ikke nødvendigvis let at få sit barn til at sove, ligesom det bestemt heller ikke er barnemad at få dem til at sove tilpas længe. Verden er stor og spændende, og baby har simpelthen for travlt med at opleve til at spilde tide på at tælle får. Du ved dog bedre, hvorfor du gør dit bedste for at din guldklump får sovet tilpas meget.

Udover den daglige kamp om sengetider kan du som forældre sørge for, at rammerne omkring dit barn er gode og velegnede til kvalitetssøvn. En sådan ting kan være at indrette tremmesengen med en sengerand.

En sengerand minder om livet i mors mave

De første 9 måneder af dit barns liv er tilbragt inde i maven på mor. Derinde var det hele problemfrit, lunt, trygt og godt. Dagene var ens og måske lidt kedelige, men der var ikke noget barnet skulle forholde sig til. Maden blev serveret direkte gennem navlestrengen, og så kunne man ellers bare ligge derinde dagen lang og skiftevis sove og øve sig på at bevæge arme og ben.

Men nu er barnet født og det er tid til at opleve verden og udvikle sig motorisk såvel som mentalt. Undervejs kan man dog sagtens savne livet inde maven på mor, stedet som var indbegrebet af tryghed. Derfor kan du sikre dit barn bedre søvn, ved at imitere følelsen af igen at ligge i livmoderen på mor. Til det formål er en sengerand fremragende. Den aflange ”stofpude” placeres langs kanten på tremmesengen, og gør at det bliver en smule trangt med pladsen, ligesom der heller ikke var plads til store armbevægelser i inden fødslen. Derudover gør sengeranden også, at barnet ikke forvilder et arm eller et ben ud af tremmen, og dermed måske kommer til at sidde fast eller i værste fald slå sig.

Sengeranden skærmer også baby af for kraftigt lys eller høje lyde, og giver dermed tryghed i sengen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s