Derfor skal du have en pusletaske

Når baby, efter 9 måneder i mors mave, endelig er kommet til verden, så er der ting man dårligt kan leve uden. Det være sig en seng til baby, en barnevogn, højstol, bleer, sutter osv. osv.

Og så er der ting, som man måske godt kan leve uden, men som man gør sig selv en bjørnetjeneste ved at undvære. Et godt eksempel på dette er en pusletaske. Og lad mig da bare være den første til at sige, at jeg selv var meget skeptisk da min kæreste pitchede ideen om, at vi skulle ud og bruge 4-500 kr. på en taske til stofbleer, sutter og vådservietter. “Vi har jo rigeligt med tasker herhjemme skat”, forsøgte jeg lidt naivt at tale hende fra det, men som så mange gange før, så lykkedes det selvfølgelig ikke. Hun fik trumfet sin idé igennem, og jeg kunne få lov at betale.

Nå, men indlægget her er egentlig ikke for at samle sympatipoint. For hun havde jo egentlig ret i sidste ende. Selvom jeg ikke har lyst til at indrømme det, så er det ofte sådan. Stod det til mig, så havde vi bare brugt en gammel aflagt Eastpack jeg havde liggende fra dengang jeg gik i gymnasiet, men den gik altså ikke hos hende.

Vi fik os en pusletaske, og det viste sig faktisk at være en fremragende beslutning, for selvom vi selvfølgelig sagtens kunne bruge en almindelig taske, så får man selvsagt lidt mere valuta for pengene når tasken er skræddersyet til formålet. Vi valgte en taske som var født med egen puslepude, eller måske rettere puslemadras, og det har vist sig at være en gave for os. Vi har af flere omgange stået et sted uden en pusleplads indenfor rækkevidde, og har derfor haft stor glæde af at kunne mobilisere vores egen fra tasken.

Derudover er der små og store lommer til diverse, så det hele ikke bare ligger i én stor bunke i bunden af tasken – ligesom det ville have gjort hvis vi havde fulgt min idé og brugt min aflagte rygsæk.

Det lyder måske fjollet, men jeg synes også der er noget befriende ved at have en pusletaske stående, pakket og klar til brug. Det giver et lille glimt af den fleksibilitet man havde i sit liv inden baby kom til verden. Nu skal det meste planlægges inden vi kan gøre noget. Den pakkede pusletaske som står klar i garderoben betyder dog, at vi er klar til at rykke ud af døren uden at skulle bruge 10-15 minutter på at pakke alt vores babygrej.

Jeg var skeptisk, men nu er jeg omvendt. Nu ser jeg fornuften i pusletasken og er derfor også begyndt at anbefale dem til mine venner og bekendte som venter barn. – Og nå ja, så altså også her på bloggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s