Sæben må ikke spises

Jeg opdagede noget ret vildt her til morgen. Jeg var i bad, stod og hyggede mig lidt for længe under det varme vand, da jeg får øje på flasken med sæbe på gulvet.

Jeg nærstuderer den og opdager at beholderen er udstyret med en advarsel. Et rødt advarsels mærkat. Det er der som sådan ikke noget unormalt i. Køber du en flaske klorin, bliver du også advaret om ikke at vaske hænder i det, uanset hvor beskidte de så måtte være.
Det kan jeg godt forstå… Men jeg forstår simpelthen ikke advarslen på min sæbe.
På bagsiden var der nemlig et “Må ikke spises eller drikkes”-mærkat.

Hvem i alverden skulle dog også få den vanvittige idé?
Uanset hvor lækkersulten jeg måtte være imens jeg sæber min krop ind, kunne jeg da ikke drømme om at sluge en mundfuld sæbe.

Den dufter godt nok dejligt at kokos, min sæbe. Så hvis man nu havde lyst til Pina Coladas….. Nej, det er simpelthen for dumt.

Sådan et mærkat fortæller jo også en historie. Producenten af sæben må unægteligt på et tidspunkt have haft en sur kunde i telefonen, som har fået ondt i maven af at have spist shampoo med kokossmag på en skive franskbrød.
Er han amerikaner, så er han sikkert stinkende rig den dag i dag….

Jeg er ikke en baby

Ej, det er virkelig ikke for at være arrogant eller noget, men så er det produkt simpelthen ikke for mig. Hvis der skal stå bag på en shampoo, at den ikke må spises, så må den være målrettet dumme mennesker. Den skal i hvert fald ikke tale ned til mig på den måde!
Og så klog er jeg ikke en gang selv. Jeg bliver altid valgt sidst når der skal laves hold i trivial pursuit, men alligevel har jeg åbenbart en enkelt eller to hjerneceller som er velfungerende nok til at fortælle mig, at det ikke er en kokos-milkshake der står på gulvet i brusenichen, lige ved siden af hårbalsamen.

Men så blev jeg alligevel lidt nysgerrig. Du ved, ligesom hvis der står nymalet på en bænk, så skal man lige hen og mærke for at konstatere, at den er god nok. Eller hvis mor siger, at kogepladen er varm….
– Så jeg tog en slurk i morges. Forestil dig, at du dykker rundt i et skumbad, og kommer til at åbne munden under vandet. Sådan smagte.
Ja, så var jeg åbenbart så dum alligevel.

Jeg er bare ikke vild med, når produkter taler ned til mig. Og det føler jeg lidt min shampoo gør. Altså, jeg er jo ikke en lille baby der stopper alt i munden. Medmindre der er slik, chips og kage altså – der er jeg ret ukritisk.

Det irriterer mig lidt, kan jeg godt mærke. Men måske jeg bare skal tage det som et hint. Måske jeg skal skifte dobbeltsengen ud med en barnevogn, tage en sut i munden og tage mig en middagslur. For måske er jeg bare en stor baby.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s